Jongeren

Welkom bij de Babbelkamer!

Misschien ben je zelf op zoek naar hulp of heeft iemand je over deze website vertelt. Alleszins ben je hier heel welkom! Op deze pagina vertel ik je wat meer over hoe ik jongeren help en begeleid zodat je daar een beetje een idee van kan krijgen. Als je na het lezen nog vragen hebt, aarzel niet en stuur me een mailtje!

Wanneer en waarom zoeken jongeren soms hulp?

Vaak zoeken jongeren hulp wanneer ze het gevoel hebben dat hun hoofd vol zit en ze veel spanning ervaren. Het kan ook zijn dat iemand uit jouw omgeving (een ouder, iemand van de familie, leerkrachten, vrienden…) zich zorgen maakt en zij even aan de alarmbel trekken.

  • Je voelt je niet goed in je vel, anderen lijken je niet te begrijpen
  • Je stelt je vragen bij wie je bent en wat je belangrijk vindt in het leven
  • Het gaat niet goed op school
  • Je voelt je eenzaam, verdrietig, woedend, bang…
  • Het loopt moeilijk thuis
  • Je hebt last van donkere gedachten
  • Je bent iemand verloren waar je veel om geeft (je huisdier, een vriend, een familielid…)

Enkele van deze zorgen klinken voor jou misschien herkenbaar, maar even goed maak jij je wel zorgen om een heel andere reden. Tijdens een begeleiding probeer ik zo goed mogelijk te luisteren naar jouw verhaal en bekijken we samen wat tot verandering kan leiden en hoe ik je daarin kan helpen en ondersteunen.

Ik heb wel last van zorgen of stress. Wat moet ik dan doen?

Soms lukt het om met vrienden of familie van je hierover te praten, maar het is niet uitzonderlijk als je dat liever niet doet. Dit kan bv. omdat je hen niet wil belasten of gewoon omdat je het lastig vindt om met hen het over jouw zorgen te hebben. Op zo’n momenten kan het soms helpend zijn om een tijdje via iemand die buiten de situatie staat je hart te kunnen luchten en via begeleiding de nodige hulp te vinden. Als je twijfelt om deze stap te zetten, weet dan dat dat heel normaal is. Het is ook spannend, maar vaak wel de eerste stap om je terug beter te gaan voelen. Je kan steeds een mailtje sturen naar karen@debabbelkamer.com. Dan gaan we samen op zoek naar een moment om elkaar te leren kennen. In de begeleiding zal ik ook altijd rekening proberen houden met wat jij fijn vindt. Sommige jongeren babbelen liever, anderen uiten zich liever op een creatieve manier. Ik zoek samen met jou naar de hulp die bij jou past.