Gezins- en ouderbegeleiding

Tijdens de opvoeding kom je als gezin voor veel uitdagingen te staan. Je hebt als ouder het beste voor met je kinderen. Je wilt hen alles geven wat je kan, maar dat is vaak niet evident omdat je met veel rekening te houden hebt. De combinatie van ouder zijn met je eigen werk, huishouden, vrienden, hobby’s, partner, … is in normale omstandigheden al allesbehalve evident. Wanneer daar nog eens bij komt dat je kind zich slecht voelt, gedrag stelt dat moeilijk is om mee om te gaan of er een onverwachte gebeurtenis zich voordoet, kan dit leiden tot heel veel spanning, frustraties en vragen. Het is op dit punt dat gezins- en ouderbegeleiding soms de nodige ondersteuning bieden.

Wanneer en waarom zoeken ouders en gezinnen soms hulp?

  • Je kind voelt zich niet goed in zijn vel
  • Je maakt je zorgen over je kind zijn gedrag
  • Je zit met heel wat vragen over de opvoeding van jouw kind en je voelt je steeds machtelozer omdat je niet meer weet hoe verder
  • Je hebt het gevoel de connectie met je kind te verliezen, het is moeilijk om een gesprek te voeren
  • Jullie nieuwe gezinsvorm brengt nieuwe uitdagingen met zich mee
  • Jullie hebben met verlies- en rouwervaringen te maken
  • De schoolse situatie baart jullie zorgen

Afhankelijk van de zorgen die jullie ervaren en jullie hulpvraag gaan we samen op zoek naar de passende vorm van begeleiding voor jullie gezin. Dit kunnen ouder- of gezinsgesprekken zijn of een paralleltraject waar zowel jij/jullie als ouder(s) als jullie kind(eren) in begeleiding komen, om vandaaruit elkaar weer te ontmoeten. We zetten samen in op de weg naar (her)verbinding en we doen dit steeds in functie van de eigen noden op een ritme dat ook goed voelt. Via mail kan je steeds vragen om een kennismakingsgesprek of om telefonisch contact op te nemen, karen@debabbelkamer.com.