Kinderen

Welkom bij de Babbelkamer!

Leuk dat je hier beland bent! Misschien toevallig of misschien omdat iemand er tegen jou over heeft verteld. Iedereen is hier alleszins welkom! Op deze pagina vertel ik je wat meer over wat ik doe en wat “psychologische begeleiding” eigenlijk is, want dat is eigenlijk maar een moeilijk en vaag woord. Als je bij het lezen een vraag hebt of er dingen niet helemaal duidelijk zijn, dan mag je me zeker een berichtje sturen. Ik beantwoord je vraag met veel plezier.

Wanneer en waarom zoeken kinderen soms hulp?

Vaak zoeken kinderen hulp bij mij wanneer ze voelen dat hun hoofd te vol zit met zorgen of stress. Dat kan door heel verschillende dingen komen.

  • Je voelt je heel eenzaam, boos of bang
  • Je bent een lange tijd heel verdrietig want je hebt van iemand afscheid moeten nemen (je hond, kat, oma, opa, je huis…)
  • Het gaat niet goed op school
  • Je maakt veel ruzie met zus of broer
  • Je ouders maken veel ruzie

Al deze zorgen kunnen heel vervelend zijn, zeker als die niet vanzelf weer over gaan. Ze blijven in ons hoofd zitten en zorgen ervoor dat we ons niet zo blij meer voelen.

Soms is het ook zo dat ouders, leerkrachten of vriendjes zich zorgen maken over iemand. Het kan dus ook zijn dat andere mensen hulp zoeken voor een kind. Dan is dat vaak omdat ze willen helpen, maar niet goed weten hoe juist.

Misschien herken jij je wel in één van deze zorgen, maar het kan zeker ook zijn dat jouw zorg er niet bij staat! Onthoud gewoon: dat ik probeer om naar alle zorgen die kinderen kunnen hebben te luisteren en dan daarmee te helpen. En dat is eigenlijk wat “psychologische begeleiding” dus betekent.

Ik heb wel last van zorgen of stress. Wat moet ik dan doen?

Vaak proberen we onze zorgen eerst zelf op te lossen, maar soms lukt dat niet zo goed. Het zou je misschien kunnen helpen om met jou zorgen ook bij mij terecht te kunnen. Laat het dan even weten aan je ouder(s) aan en schrijf samen een mailtje naar karen@debabbelkamer.com. Dan gaan we op zoek naar een moment om elkaar te leren kennen. In de begeleiding hou ik steeds rekening met wat je zelf fijn vindt. Dat kan zijn dat het babbelen is, maar dat hoeft zeker niet. De babbelkamer is namelijk niet alleen een plek om te babbelen, maar ook een plek om op een andere manier die jij fijn vindt iets te doen met de zorgen die je hebt (bv. knutselen, tekenen, met poppen, met wasco’s…). Ik zoek dus samen met jou naar de hulp die bij jou past.