Wie ben ik?

Van opleiding ben ik klinisch orthopedagoog (afgestudeerd aan de KU Leuven, visumnummer: 308258). Dit betekent dat ik me doorheen mijn opleiding heb gespecialiseerd in de opvoeding van kinderen en jongeren en de complexe dynamieken die dit met zich teweeg kan brengen. Mijn rol bestaat erin om gezinnen te ondersteunen wanneer het (even) niet loopt zoals gewenst. 

In mijn begeleidingen werk ik graag krachtgericht met een systemische aanpak.

  • Krachtgericht: ik ben er namelijk van overtuigd dat mensen, naast de zorgen die leven, in veel dingen net erg goed zijn. Ik heb al vaak gemerkt dat het enorm helpend is om naast de zorgen op zoek te gaan naar die krachten van mensen, omdat het helpt om de zorgen te kunnen aanpakken. 
  • Systemisch: Iedereen is in meer of mindere mate ingebed in een netwerk van mensen rondom zich heen. Ik vind het heel belangrijk om altijd op zoek te gaan en te werken vanuit deze verbinding. De ervaring leert dat dit de meest duurzame en werkzame manier is om gezinnen waar de connectie onder druk is komen te staan, terug optimaal in hun kracht te krijgen.

Mijn interessegebieden en specialisaties liggen vooral in de domeinen van het cultuursensitief werken, verlies en rouw, verbindende communicatie en hechting. De voorbije jaren werkte ik in een zorgteam in het onderwijs in Zuid-Afrika en in een mobiel crisisteam in België. Ik verdiepte me onder meer in Attachment Based Family Therapy (ABFT), speltherapie, EMDR, Nieuwe Autoriteit en Geweldloos verzet. 

Naast het werk vind je mijn neus vaak tussen de boeken (of in de e-reader tegenwoordig). Niet altijd, want Mazzel, een chocolade labrador boordevol energie, laat op tijd en stond weten dat het tijd is om weer naar buiten te gaan. Liefdevol houdt ze rekening met mijn 10.000 stappen per dag. Verder ga ik graag op avontuur zowel onder als boven water. De laatste maanden ontwikkelde ik een passie voor DIY-projecten. Kleine kanttekening: niet alle creaties even succesvol. 

Ik kijk ernaar uit om elkaar te leren kennen!

Karen Teunissen